Ne spreglejte novosti na računu za električno energijo!

Od 1. marca 2024 dalje bo omrežnina obračunana na podlagi dogovorjene obračunske moči.  Določil jo bo elektrooperater na podlagi podrobnih podatkov o dejanski uporabi omrežja posameznega odjemalca v preteklem letu. Na računu za mesec junij, julij in avgust je podatek, kakšna je vaša dogovorjena obračunska moč za posamezne časovne bloke. Lahko jo boste spreminjali glede na vaše navade in spremembe v vaši rabi energije. 
Več o novem načinu obračunavanja omrežnine, ki bo uvajan postopoma, lahko preberete na pojasnilni prilogi, ki je priložena računu. Na pojasnilnih prilogah bomo odjemalce postopno seznanjali z vsemi novostmi. Še več informacij pa lahko pridobite na spletni strani www.uro.si, kjer lahko postavljate vprašanja, si preberete nasvete o učinkoviti rabi energije in omrežij in se podrobneje seznanite z obračunom omrežnine. 
 
Pojasnilni prilogi k računu za mesec junij najdete tukaj.
Meta informacije
Datum objave:
14.07.2023 09:12
Datum posodobitve
14.07.2023 09:35
Področja:
Gospodinjski odjemalci Poslovni odjemalci Električna energija Distribucija Uveljavitev pravil Učinkovita raba Skupna kontaktna točka Novice Sporočilo za javnost Zakonodaja